Funky groove 5.

Az előző bejegyzésben közzétett, funky kíséretben játszható pergődob-variációkat megszólaltathatjuk a lábcintányéron, vagy a tom-tomokon is, ha a jobb kezünkkel a kísérő cintányéron játszunk.
Az ütem első negyedében a lábcintányért, vagy valamelyik tom-tomot szólaltassuk meg az első cintányéron játszott hang után, (1-4. kottapélda), a második negyedben pedig a második cintányéron játszott hang után(5-8. kottapélda). Az ütem harmadik negyedében a lábcintányéron, vagy tom-tomon játszott hang ismét kerüljön az első cintányéron játszott hang mögé (9-12. kottapélda), a negyedik negyedben pedig a kíséret utolsó hangja mögé (13-16. kottapélda).
A fenti variációkat kombinálhatjuk egymással. A 17-20. kottapélda olyan variációkat mutat be, amelyekben a lábcintányéron, vagy tom-tomon játszott hangok a második és a harmadik negyedben találhatók, a 21-24. kottapéldában pedig ezek a hangok a harmadik és a negyedik negyedben szólalnak meg.
Ha a fenti variációkat elsőre túl nehéznek találjuk, akkor először az ebben a bejegyzésben található, egyszerűbb kíséretekben alkalmazzuk a fenti variációkat.
Jó dobolást, sok sikert kívánok!

Funky groove 5.

Hozzászólások

Hozzászólás

A hozzászólások le vannak tiltva.