Funky groove 4.

Ebben a bejegyzésben egy korábban közzétett, funky kíséretben játszható újabb pergődob-variációkkal foglalkozunk. A kíséretet változatosabbá tehetjük, ha kiegészítjük pergődobon játszott hangokkal.
Az ütem első negyedében a pergődobot szólaltassuk meg az első lábcintányéron játszott hang után, (1. kottapélda), a második negyedben pedig a második lábcintányéron játszott hang után(2. kottapélda). Az ütem harmadik negyedében a pergődobon játszott hang ismét kerüljön az első lábcintányéron játszott hang mögé (3. kottapélda), a negyedik negyedben pedig a kíséret utolsó hangja mögé (4. kottapélda).
A fenti variációkat kombinálhatjuk egymással. Az 5. kottapélda egy olyan variációt mutat be, amelyben a pergődob-variációk a második és a harmadik negyedben találhatók,  a 6. kottapéldában pedig a pergődobon játszott hangok a harmadik és a negyedik negyedben szólalnak meg.
Ha a fenti variációkat elsőre túl nehéznek találjuk, akkor először az ebben a bejegyzésben található, egyszerűbb kíséretekben alkalmazzuk a fenti pergődob-variációkat.
Következő alkalommal a fenti kíséretek eltérő hangzású változataival fogunk foglalkozni, addig is jó dobolást, sok sikert kívánok!

Funky groove 4.